Het was al geen nieuws meer, maar nu is het officieel. Burgemeester Jan Peeters is de lijsttrekker voor de sp.a. bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Op de ledenvergadering van zaterdag werd ook voorzitter Marcel Van Dingenen herverkozen.


 
De algemene ledenvergadering van de Herentalse sp.a heeft zaterdag met een unanieme stemming burgemeester Jan Peeters opnieuw verkozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, en tot kandidaat-burgemeester om ook in de volgende zes jaar Herentals te besturen.

In zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de Herentalse sp.a was Jan Peeters vereerd met de voordracht, en duidelijk over zijn ambities. “ Het is een hele eer dan ik opnieuw het vertrouwen krijg van onze partij om de kar te trekken. En ik ben zeer dankbaar dat de Herentalse burgers mij ook dat vertrouwen al 12 jaar geven om onze stad te besturen. Ik ga er met volle goesting tegenaan, als uw kandidaat voor het burgemeesterschap, en voor de volle zes jaar”

Jan Peeters wees ook op de moeilijke financiële tijden die de gemeentebesturen te wachten staat. “Herentals heeft in zo’n tijden recht op een ernstig bestuur, na de verkiezingen, maar ook voor de verkiezingen. Verwacht van ons dan ook geen grootste verkiezingsbeloften die financieel en economisch niet haalbaar zijn. Aan luchtkastelen bouwen voor de verkiezingen doen wij niet mee. U mag op ons rekenen voor ernstige, doordachte en betaalbare voorstellen voor de toekomst van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.'

Gastspreekster op de nieuwjaarsreceptie was federaal minister van Werk Monica De Koninck.